Cégünk is támogatta a ZTE-Körmend kosárlabdapárharc történetét bemutató könyv megjelenését

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 13 szeptember 2023

Több mint 40 éve rendeznek szomszédvári rangadókat a magyar kosárlabda-bajnokságban a ZTE KK és a Körmend csapatai között. A párharc történetét mutatja be a 327 oldalas, képekkel illusztrált A gyűrűk urai – kosárlabda El Clásico a Nyugat-Dunántúlon című könyv – a Bóbics László, Jóna István, Unger Richard és Németh Zsolt által írt hiánypótló kötet megjelenését a Zala-Müllex Kft. is támogatta. A könyvet Zalaegerszegen és Körmenden is bemutatták, a bemutatón pedig részt vett cégünk ügyvezető igazgatója, Bauer Arnold is.

Ügyvezetőnk a kiadványban az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Ahogy cégünk, a Zala-Müllex Kft., úgy személyesen én is sok szállal kötődöm a ZTE és a Körmend kosárlabdacsapatához egyaránt. Már gyerekkoromban magával ragadott a két város csapatának és szurkolótáborának nagy múltra visszatekintő rivalizálása, az elmúlt évtizedek különleges atmoszférájú, véglegekig kiélezett rangadói közül sokat a helyszínen tekintettem meg – Zalaegerszegen és Körmenden egyaránt.

A főként hulladékgazdálkodással és környezetvédelemmel foglalkozó cégünk, a Zala-Müllex Kft. zalaegerszegi központi telephelye mellett a Körmend melletti Harasztifaluban üzemeltet regionális hulladékkezelő központot, így a két város és a két vármegye cégünk életében is jelentős szerepet tölt be. A társadalmi felelősségvállalásra és a jó ügyek támogatására mindig kiemelt figyelmet fordítottunk, aminek szerves részét képezi, hogy a sportegyesületek támogatása mellett az elmúlt években számos sportrendezvény megrendezéséhez is hozzájárultunk – a közelmúltból említhetem például a ZTE KK által szervezett ZETE Fesztet –, ezirányú tevékenységeinket Zalaegerszeg MJV önkormányzata idén a Sport mecénása díjjal ismerte el. Fontos számunkra, hogy a szolgáltatási területünkön jelenlévő sportegyesületeket támogassuk, ennek köszönhetően az elmúlt években a Körmend és a ZTE kosárlabdacsapata is számíthatott a Zala-Müllex Kft. támogatására. Nem volt kérdés az sem, hogy a két szomszédvár, Zalaegerszeg és Körmend – melyek egyaránt büszkén viselik a Nemzet Sportvárosa címet – csapatának dicső múltját bemutató könyv létrejöttéhez is hozzájárulunk.

A sportegyesületeknek és a Zala-Müllex Kft.-nek közös célja a folyamatos fejlődés és az eredményesség, és azt gondolom, a sportsikerek közösségépítő erejük mellett nekünk is további erőt adnak újabb és újabb céljaink elérésében.”

A könyv Zalaegerszegen az Alibi Pubban és a Press Caféban, Körmenden a Danielo Pizzériában és a Mátyáskert Sörözőben vásárolható meg.
 
(fotók: Jóna István)