Új defibrillátor a Zala-Müllexnél az életmentés szolgálatában

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 02 március 2023

Szerda délután sajtótájékoztató keretében számoltunk be arról, hogy ezentúl cégünk központi telephelyén egy defibrillátor készülék áll rendelkezésre, melynek segítségével életeket menthetünk meg.

A Zala-Müllex Kft. ügyvezető igazgatója, Bauer Arnold elmondta, cégünk évek óta szorosan együttműködik a SZÁM-PONT Kft.-vel a felnőttképzés területén, amire jó példa, hogy az elmúlt időszakban a GINOP-6.1.9-18-2018-00001 projekt keretében, pályázati forrásból tíz különböző gépkezelői tanfolyamon vett részt 38 kollégánk a SZÁM-PONT Kft. partnerségével. Együttműködésünk keretében a SZÁM-PONT Kft. felajánlott cégünknek egy DefiSign LIFE automata defibrillátor készüléket, melyet Gasparich utcai központi telephelyünk portáján helyezünk el, így a Zala-Müllex Kft. dolgozói mellett a telephelyünkön található többi cég, valamint a környékbeli intézmények, mint a Ganz Ábrahám Technikum, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja, a Kaffka Margit Kollégium vagy a Landorhegyi Óvoda, illetve a lakosság rendelkezésére is áll majd. Ezzel párhuzamosan tanfolyamot szerveztünk dolgozóinknak, akik Beledi István mentőtiszt segítéségével elsajátíthatták a defibrillátor használatát és elsősegélynyújtó ismeretekkel gazdagodhattak, amelyről államilag elismert tanúsítványt is kaptak. Bauer Arnold hangsúlyozta, bízik abban, hogy a defibrillátor beszerzésével biztonságosabb munkakörnyezetet tudunk kialakítani, valamint a környék lakosságát és intézményeit is szolgálni tudjuk.

A SZÁM-PONT Kft. ügyvezető igazgatója, Csalló Andrea kiemelte, a jó ügyek támogatása és a társadalmi felelősségvállalás közös értéke a Zala-Müllex Kft.-nek és cégének, ezt bizonyítja, hogy Az év Zala megyei adományozója díjat 2021-ben a SZÁM-PONT Kft., 2022-ben a Zala-Müllex Kft. nyerte el. Hozzátette, mindenki abban bízik, hogy a defibrillátort élesben nem kell majd használni, amennyiben mégis, eggyel több olyan készülék áll majd rendelkezésünkre, amellyel embertársainknak segítséget nyújthatunk. A sajtótájékoztató végén Csalló Andrea átadta az új defibrillátort Bauer Arnoldnak.