Szenzáció: Fakó keselyű bukkant fel cégünk harasztifalui telephelyén

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 17 február 2022

Néhány héttel ezelőtt beszámoltunk arról az érdekességről, hogy egy fehér gólya vészeli át a telet cégünk harasztfalui telephelyén, az elmúlt napokban azonban még exkluzívabb “vendég” érkezett regionális hulladékkezelő központunkba: egy Magyarországon kifejezetten ritkán látható fakó keselyű tölti nálunk mindennapjait, tovább színesítve a telephely és környékének változatos élővilágát.

A nagy termetű, dögevő madárfaj az elmúlt évszázad első felében még jóval nagyobb számban volt jelen hazánkban, napjainkban viszont különlegességnek számít a megjelenése. Így nem meglepő az sem, hogy az elmúlt napokban több természetfotós is ellátogatott Harasztifaluba lencsevégre kapni a színes tollának is köszönhetően a többi madárfaj közül kitűnő ragadozót.

Az elhullott állatokat erős csőrének köszönhetően a csontjai kivételével teljes mértékben elfogyasztani képes fakó keselyű hazánkban fokozottan védett madárfaj, eszmei értéke 250 000 forint. A harasztifalui telephelyünkön felbukkant keselyűről a National Geographic is beszámolt, cikkük az alábbi linken olvasható.