Eredményesség és társadalmi felelősségvállalás kéz a kézben

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 31 január 2022

Interjú Bauer Arnold ügyvezető igazgatóval.

2021-ben is sikeres évet zárt a Zala-Müllex Kft. Cégünk az elmúlt két év nettó árbevétele alapján bekerült a megye 100 legnagyobb cége közé, valamint az 50 legnagyobb foglalkoztató között is helyet kapott.

- A pandémia ellenére sikerült több területen is fejlődnie cégünknek. A mellett, hogy az árbevételünk is növekedett, számos területen eredményes évet zártunk. A harasztifalui hulladékkezelő központunk 640 millió forintból megvalósult fejlesztése lehetővé teszi további közel 500 ezer tonna mennyiségű hulladék kezelését Harasztifaluban. Árbevétel-növekedést értünk el a hulladékkereskedelem területén, részben a nyersanyagárak emelkedésének is köszönhetően, hiszen a kartonpapír, műanyag és fémhulladékok értéke jelentősen megemelkedett, mi pedig élni tudtunk ezzel a lehetőséggel és számos további partnerrel kötöttünk hulladékkezelési szerződést – értékelte a mögöttünk hagyott esztendőt a Zala-Müllex Kft. ügyvezető igazgatója, Bauer Arnold, aki további részletekre is kitért.

- Számos eszköz- és gépjárműbeszerzést is végrehajtottunk 2021-ben. Két konténerszállító autót vásároltunk, amelyek a Zala és Vas megyéből érkező megrendelések még magasabb szintű és rugalmasabb kiszolgálását teszik lehetővé. Egy új, bálafogós adapterrel felszerelt targoncát vásároltunk, mely a zalaegerszegi Alkotmány utcai telephelyünkön vesz részt a bálázott hulladék kezelésében, új minikotrógépünk út- és járdaépítési, valamint felújítási munkálataink során nyújt hasznos segítséget, új bálázógépünk pedig az Alkotmány utcai telephelyünkön zajló hulladékfeldolgozási- és újrahasznosítási munkálatok hatékonyságát és gyorsaságát segíti. Az új konténerek vásárlásával a különböző típusú hulladékok még gyorsabb és hatékonyabb elszállítását segítettük elő, de járműparkunk bővült új homlokrakodóval, sószóróadapterrel és multiliftes tehergépjárművel is. Zalaegerszeg-Búslakpusztán 12 000 m³-es csurgalékvíztározó medencét építettünk, amely a 21. század legmodernebb eszközeivel segíti a hulladéklerakó működését.

Cégünk szolgáltatási portfóliójában nagy jelentőséggel bírnak az út- és járdafelújítási, illetve a téli síkosságmentesítési munkálatok, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása is.

- Munkatársainknak köszönhetően számos út- és járdaszakasz újult meg az elmúlt évben Zalaegerszegen, többek között az Arany János utcában, a Stromfeld Aurél utcában, a Kilátó utcában, a Báthori István utcában, az Árpád utcában, a Toldi utcában, Gálafejen, a Platán soron, a Kovács Károly téren, a Kazinczy térnél, a Besenyő utcában, a Páterdombi utcában és a Kinizsi Pál utcában. A tél folyamán folyamatosan 24 órás szolgálatban síkosságmentesítjük a megyeszékhely útjait, valamint az állami közútkezelő céggel közösen részt veszünk a környékbeli utak megtisztításában is, ezen feladatok minél magasabb szintű teljesítését szolgálták jármű- és eszközbeszerzéseink is. Az elmúlt évben Zala és Vas megye területén 2500 m³-nyi illegális hulladékot számoltunk fel. Ezt a lakossági bejelentések alapján folyamatosan végezzük, ezzel is próbáljuk elősegíteni a még élhetőbb környezet kialakítását.

A Zala-Müllex Kft. életében kiemelt jelentőséggel bír a társadalmi felelősségvállalás is, ennek keretében tavaly novemberben nagyszabású faültetési akciót tartottunk Zalaegerszegen: 127 fából álló ligetet ültettünk a megyeszékhely déli városkapujánál.

- Faültetési programunkkal szó szerint és szimbolikusan is kifejeztük, hogy mennyire elkötelezettek a Zala-Müllex dolgozói a klíma- és környezetvédelem irányába, valamint hogy a tiszta környezet őreként munkaköri kötelességünknek tekintjük a környezetvédelmet. Az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is számos civil szervezetet, valamint egészségügyi, kulturális és sporttevékenységeket, programot támogatunk, szem előtt tartva azt is, hogy ez nagy segítséget nyújt a működési területünkön élő lakosoknak. 2021-ben két standdal vártuk az érdeklődőket a nagyszabású II. GreenTech Szakkiállításon, részt vettünk az AquaCity augusztusi jótékonysági főzőnapján, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ által szervezett V. Civil Véradáson, a fiatal generáció környezettudatos gondolkodásának fejlesztése érdekében pedig a Föld napja alkalmából általános iskolás osztályoknak hirdettünk kvízt és ehhez kapcsolódó nyereményjátékot, ami szintén nagy sikerrel zárult.

- Cégünk az elmúlt évben több mint 600 cég hulladékkezelési feladatait látta el, telephelyeinken 2021-ben 120 000 m³ hulladékot dolgoztunk fel. A Zala-Müllex Kft. működése az elmúlt évekhez hasonlóan stabil, és olyan széles spektrumú szolgáltatást végzünk, amelynek bevételeiből finanszírozni tudjuk a cég működését és tervezett fejlesztéseinket. Célunk, hogy Zala-Müllex Kft. 2022-ben is a hatékonyság, a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjainak maximális figyelembevétele mellett az üzleti, illetve lakossági partnereinek magas szintű elégedettségére végezze feladatát – összegzett Bauer Arnold.

(fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)