127 új fa a környezetvédelem jegyében - nagyszabású faültetést tartottunk a hétvégén

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 15 november 2021
A Zala-Müllex Kft. csatlakozva Zalaegerszeg MJV ökoprogramjához, a Zöld Zalaegerszegért Egyesület támogatójaként szombaton egy hárs, juhar, éger, gyertyán, szelídgesztenye, bükk, dió, liliomfa és kőrisfélékből álló ligetet ültetett Zalaegerszeg déli városkapujánál, az Alsóerdei út és az Építők útja közötti füves területen.
 
Ennek keretében cégünk 127 dolgozóját szimbolizálva 127 fát ültettünk el a környezet- és klímavédelem jegyében, mely szorosan kapcsolódik a Zala-Müllex Kft. küldetéséhez: a tiszta környezet őreként a hatékonyság és a fenntarthatóság maximális figyelembevétele mellett munkaköri kötelességünknek tekintjük a környezetvédelmet. Ezúton köszönjük Kovács Mihály főkertész úr és a Városgazdálkodási Kft. közreműködését a faültetés során!
 
A szombati eseményen megtartott sajtótájékoztatón cégünk ügyvezető igazgatója, Bauer Arnold kiemelte: az elültetett fák pár év múlva felnőnek és egy pompás, virágzó ligetet hoznak létre, amely a klímavédelem mellett az itt élők pihenését, kikapcsolódását is szolgálja majd. Hozzátette: a Zala-Müllex a különböző szolgáltatási területein egyaránt folyamatos fejlesztéseket végez az innováció és a környezettudatosság érdekében. A cég energiafelhasználásának nagy részét már magunk állítjuk elő fahulladékból készített, másodhasznosított tüzelőanyaggal, hulladékká vált, újrahasznosított anyagokat használunk fel az utak karbantartásánál, a papír alapúról áttértünk a digitális ügykezelésre és folyamatosan újabb innovatív technológiákat alkalmazunk a különböző munkafolyamatok során.
 
 
"Mindezeken túlmenően a legfontosabb számunkra az ember, egy cég sikerességének legfőbb a záloga az ott dolgozókban rejlik, a kollégáink szaktudásában, motivációjában és hitében. Abban a hitben, hogy a munkájuk fontos a környezetünknek és hasznos a társadalomnak. Ezzel a faültetéssel szó szerint és szimbolikusan is kifejezzük, hogy mennyire elkötelezettek a Zala-Müllex dolgozói a klíma- és környezetvédelem irányába. A fák elültetése után pedig minden jelenlévő úgy mehet haza, hogy ma is tett valamit a környezetünkért" - fogalmazott Bauer Arnold.
 
Zalaegerszeg MJV polgármestere, Balaicz Zoltán köszönetet mondott a Zala-Müllex Kft.-nek a sikeres kezdeményezéshez, ami szorosan illeszkedik a város 2019-ben elfogadott környezetvédelmi programjához és a 2021-ben elfogadott klímastratégiájához. Elmondta, hogy a szombati 127 fával együtt a város faültetési programja már 8749 elültetett fánál jár. A városrész önkormányzati képviselője, Szilasi Gábor is köszönetet mondott az újabb olyan programért, amely hozzájárul a város környezetének védelméhez.
 
 
A jó hangulatú faültetést és a sajtótájékoztatót követően minden dolgozónkat és meghívott vendégünket finom ebéddel vendégeltük meg szombaton, a vendéglátást az Úri Utcza biztosította.