2020-ban is a TOP25-be került a Zala-Müllex Kft. - riport Bauer Arnold ügyvezető igazgatóval

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 04 június 2021

Zalaegerszeg huszonöt legtöbb adót fizető nagyvállalatának vezetőjét köszöntötte május végén a város önkormányzata nevében Balaicz Zoltán polgármester.

A 2015-ben életre hívott TOP25-nek évek óta stabil szereplője a Zala-Müllex Kft., cégünk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bekerült Zalaegerszeg legnagyobb adózói közé.

- Nagy megtiszteltetés ez cégünk minden dolgozója számára. Szeretnénk a lehetőségeinkkel jól sáfárkodni és a környezetünknek ebből a lehető legtöbbet visszajuttatni, szem előtt tartva a cég fejlesztési és működési igényét is – nyilatkozta az elismerés átvétele után Bauer Arnold, a Zala-Müllex Kft. ügyvezető igazgatója, aki a mögöttünk hagyott évet is összegezte.

- A pandémia minket főként munkaszervezési szempontból érintett, az üzleti portfóliónkban lévő cégek szerencsére kevésbé szenvedték meg ezt a helyzetet. Ez is eredményezte azt, hogy az árbevételünk és az eredményünk szempontjából cégünk továbblépett és növekedéssel zárta a 2020-as évet 2019-hez képest. Tevékenységünk kiterjed az ipari kereskedelmi hulladékok gyűjtésére, kezelésére, értékesítésére, illetve hasznosítására, hulladékkezelő létesítmények üzemeltetésére. Területileg főként Zala és Vas megyében folytatjuk tevékenységeinket, de jelen vagyunk az egész nyugat-dunántúli régióban. Részt veszünk a közszolgáltatási hulladékok kezelésében, illetve a téli síkosságmentesítési munkálatok, útjavítási, karbantartási, útfelügyeleti, építési és bontási feladatok elvégzésében is. Évente több mint százezer tonna hulladékot kezel a cégünk, a tavalyi évben ez a mennyiség tízezer tonnával növekedett. A munkáink során törekszünk arra, hogy az általunk begyűjtött hulladékok anyagában történő újrahasznosítása minél nagyobb arányt képviseljen. Büszke vagyok arra is, hogy az egy főre jutó árbevételünk 2020-ban meghaladta a 21 millió forintot, ami azt mutatja, hogy a munkavállalóink tevékenysége is nagy hozzáadott értéket képvisel.

Az elmúlt időszakban számos fejlesztésünk és beruházásunk valósult meg.

- 2020 novemberében elkezdődött a harasztifalui hulladéklerakónk hatodik ütemének a bővítése, ami cégünk életében egy jelentős beruházás volt, hiszen ez további 495 000 m3-nyi hulladék befogadását teszi lehetővé. Ezt idén májusban már használatba is vettük, e mellett folytattuk gépjármű- és eszközparkunk fejlesztését is, jelentős beruházásunk volt egy új sószóró, egy multifilteres tehergépjármű és egy homlokrakodó beszerzése.

Bauer Arnold a társadalmi szerepvállalás fontosságáról is nyilatkozott.

- Számunkra rendkívül fontos, hogy a környezetünkben lévő kezdeményezésekhez segítő kezet nyújtsunk, így támogatunk számos egészségügyi, kulturális és sporttevékenységet, egyesületet és programot, szem előtt tartva azt is, hogy ezek a folyamatok lokálisan segítséget jelentsenek a működési területünkön élőknek. Folyamatosan együttműködünk a Zalai Szívgyógyászatért Alapítvánnyal, az Akarattal és Hittel Alapítvánnyal, a Hevesi Sándor Színházzal, a Keresztury Dezső VMK-val, a Kvártélyházzal, a Zalaegerszegi Televízióval, az Egerszeg Rádióval és a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft.-vel, valamint számos helyi sportegyesülettel, városrésszel és civil szervezettel. Részt veszünk önkéntes hulladékgyűjtési akciókban, jelen vagyunk céges véradásokon, támogatunk környezetvédelmi programokat, mint például a GreenTech Szakkiállítás vagy a Gile4Youth Nemzetközi Konferencia, és terveink között szerepel, hogy a zalaegerszegi faültetési program keretében minden dolgozónkat képviselve egy-egy fát elültessünk majd a városban.

- Összességében megállapíthatjuk, hogy a Zala-Müllex Kft. működése stabil és olyan széles spektrumú szolgáltatást végez, amelynek a bevételeiből a társaság képes finanszírozni a működését, a tervezett fejlesztéseket, a környezetvédelmi gondolkodásmód erősítését és társadalmi felelősségvállalás hangsúlyozását – összegzett ügyvezetőnk.