Illegális hulladéklerakók felszámolása Botfán

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 26 február 2021

Az illegális hulladéklerakók felszámolására indított „Tisztítsuk meg az országot!” projekt keretében a hétvégén Zalaegerszeg botfai városrészében szervezett hulladékgyűjtő akciót a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület és az Összefogás Botfáért Egyesület.

Az akció keretében a lakosság segítségével 250 zsáknyi, hat konténernyi hulladék gyűlt össze, aminek elszállításához a konténereket a Zala-Müllex Kft. biztosította. Cégünk a munkálatokat egy úgynevezett multicar autóval is segítette, ami az összegyűjtött hulladékok konténerekhez szállítását könnyítette meg.

- A botfai köztisztasági akciónak már van előzménye, korábban szintén a Zala-Müllex Kft. közreműködésével tisztítottuk ki a Hidegkutat – tájékoztatott Gecse Péter, Zalaegerszeg MJV alpolgármestere, a településrész önkormányzati képviselője. – A mostani akció keretében Avashegyet, Rózsáshegyet és Fehérhegyet tisztítjuk meg az illegálisan elhelyezett hulladékoktól.

A szombati hulladékgyűjtésbe 30-40 fő önkéntes kapcsolódott be, akik a járványügyi szabályoknak megfelelően, kisebb csoportokban gyűjtötték az üveg-, műanyag-, textil- és egyéb hulladékot. A szervezők az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán nyert támogatásból eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat és kézfertőtlenítőket vásároltak.