Környezetvédelem

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 05 február 2021

A Zala-Müllex Kft. több évtizedes tapasztalattal nyújt megoldásokat a környezetvédelemmel kapcsolatos problémákra. A környezetvédelem egyik legfontosabb része a hulladékgazdálkodás, hiszen a környezetvédelmi szennyezések, problémák egy jelentős részét a hulladékok elhagyása, felhalmozódása okozza.

Tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelmi és energetikai szempontokra. Telephelyeinket részben fahulladékból előállított tüzelőanyaggal fűtjük, illetve az energiafelhasználásunk jelentős része is megújuló forrásból származik.

A társaságunk számos hulladékgyűjtési programba bekapcsolódik, segíti az iskolák és a civil szervezetek ilyen irányú tevékenységét. Nyílt napok rendezésével, oktatási anyagok rendelkezésre bocsátásával, üzemlátogatások biztosításával segíti az iskolák és a képzési központok környezetvédelmi programjait, de szakmai továbbképzési programokban is érdekeltek vagyunk, továbbá oktatási intézményekben környezetvédelmi-, hulladékgazdálkodási előadásokat tartunk.

Küldetésünknek tekintjük az illegális hulladéklerakók felszámolását, amit a lakossági bejelentések alapján folyamatosan végzünk, ezzel is próbáljuk elősegíteni egy még élhetőbb és környezettudatosabb Zalaegerszeg kialakítását.