Palahulladék átvételi lehetőség harasztifalui telephelyen

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 22 április 2020

2019. októberétől bővült a Zala-Müllex Kft. tevékenységi köre. A Vas megyei Harasztifaluban található Regionális Hulladékkezelő Központban az azbesztet tartalmazó építőanyag hulladékot – a hétköznapi néven „pala” hulladékot- helyileg tudja kezelni. Az új lerakó rész a hulladéklerakó más részeivel - ahová az egyéb települési és ipari termelésből származó hulladék kerül - nem érintkezik, önálló hulladékkezelési technológiával rendelkezik.

A lerakó kialakításával a térségben egyedülálló módon megoldódik a pala hulladék kezelése.

Környezetvédelmi előnyei: kevesebb a szállítás, így kevesebb a felhasznált üzemanyag, kisebb a szén-dioxid kibocsátás, kisebb az ebből származó légszennyezettség. De nem csak környezetvédelmi szempontból jelentős mértékű a beruházás, hanem gazdaságilag is. Hiszen helyben történik a hulladék kezelése, és nem kell több száz kilométert szállítani a következő veszélyes hulladék kezelőhöz. Ezzel is csökkentjük a hulladék szállítási költségeket. A hulladék kezelési díj is kedvezőbb, hiszen kisebb a szállítási és a kezelési költség is.

A telephelyen a lakosság és a közületek is egyaránt beszállíthatnak hulladékot, előre egyeztetett időpontban. Amennyiben a szállítás nem megoldódott számukra, úgy a Kft. rendelkezik veszélyes hulladék szállítási és gyűjtési engedéllyel. Konténer kihelyezéssel és annak elszállításával – majd pala hulladék kezelésével- komplett szolgáltatást tud nyújtani a partnerei számára.

Konténer kihelyezést és szállítását Vas és Zala megye területén egyaránt vállalunk.

További részletekről információt kaphatnak az alábbi elérhetőségek egyikén:

Telefon: 06-94-726-000

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.