Bővül a házhoz menő gyűjtés

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 08 június 2016

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KEOP, illetve az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség által meghirdetett Fejlesztési pályázatoknak köszönhetően többféle, a szelektív hulladékgyűjtést szolgáló edény áll a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. és a Zala-Depo Kft. rendelkezésére. 

Ennek eredményeképp Zalaegerszegen ellenszolgáltatás nélkül igényelhető 120 vagy 240 literes tájékoztató matricával ellátott gyűjtőedény, amely házhoz menő sárga (műanyag), illetve kék (papír) zsákos gyűjtés esetén vehető igénybe, zsák helyett vagy azzal párhuzamos használatra.

 Az edényt a jelenleg hetente zajló zöldhulladék gyűjtéshez hasonlóan, az úttest mellé, jól látható helyre, a forgalmat nem akadályozó módon kérjük elhelyezni. Az edényzetet térítésmentesen biztosítjuk, a használót csupán állagmegőrzési és kártérítési kötelezettség terheli. A gyűjtés edény igénylése esetén is a megszokott időpontokban, minden hónap utolsó csütörtökén, illetve péntekén zajlik. Amennyiben az adott hulladéktípusokból a gyűjtőedényt meghaladó mennyiség keletkezik, abban az esetben plusz sárga, illetve kék zsák is kihelyezhető.

Kérjük, hogy a műanyag csomagolóanyagokat a gyűjtőedényekben is az eddig megszokott módon, laposra taposva helyezzék el!

Továbbá felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a házhoz menő öblösüveg gyűjtés Zalaegerszegen elindult. A szolgáltatás részeként 120 vagy 140 literes gyűjtőedény igényelhető, melyet szintén díjmentesen biztosítunk. A szolgáltatás kizárólag azokon a területeken vehető igénybe, ahol a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés is megoldott: amennyiben csak kisméretű gyűjtőjármű tudja infrastrukturális, illetve földrajzi okok miatt az adott ingatlant megközelíteni, akkor a gyűjtés nem kivitelezhető (ez jellemzően, de nem kizárólagosan a zártkerti ingatlanokra vonatkozik). A fenti területeken kívül a szolgáltatás Zalaegerszeg valamennyi városrészében elérhető.

A gyűjtőedények a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft., illetve a Zala-Depo Kft. elérhetőségein keresztül igényelhetőek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves jelenlegi és leendő ügyfelünknek a szelektív gyűjtésben való közreműködést, azt, hogy segítik munkánkat és ezzel hozzájárulnak városunk tisztaságához, környezetének védelméhez!