Gépjárművezetők figyelmébe

 

 

Zala-Depo Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft.

A havazásra való tekintettel a Zala-Depo Kft. szeretne megkérni minden autóst, hogy a figyelmeztető jelzéssel ellátott sószóró járművekre fokozottan figyeljenek oda.
A nem megfelelő követési távolság tartásával, előzéssel, a konvojban haladó járművek közé hajtással az autósok veszélyeztetik a saját és mások közlekedésének biztonságát és nagy mértékben megnehezítik a takarítási munkát.
Segítséget jelent, ha parkolásnál a zárt parkolókat és a saját kapubejárókat részesítik előnyben, így több szabadon maradó útfelületet tudunk eltakarítani és a mozgásban sem akadályozzák az olykor 3 m-nél is szélesebb hóekéket, különös tekintettel a szűkebb utcákra, mint Alsójánkahegyi út, Bartók Béla út, Jánka hegy utcái és a buszútvonalak. 
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a KRESZ szabályai szerint ".az azonos irányban valamennyi forgalmi sávban - egymás mellett haladó - hó eltakarítást végző és figyelmeztető jelzést használó járműveket tilos megelőzni. Az ilyen gépjárművek mögött a követési távolságot fokozott óvatossággal kell megválasztani." A fenti szabályok be nem tartásából adódó károkért (karcolás, szemcseszóródás) felelősséget nem tudunk vállalni.
A Zala-Depo Kft. mindent megtesz az útfelületek minél hatékonyabb letisztításáért, azonban a balesetmentes közlekedés érdekében lakosság részéről is fokozottabb odafigyelés szükséges. Köszönjük szépen minden autós együttműködését és türelmét.