A komposztálás a legősibb hulladékhasznosító eljárás. A házi komposztálás során a fő cél a kerti hulladékok helyben történő hasznosítása. A házi komposztálás elterjesztésével a hulladékgazdálkodási rendszerek által kezelt hulladékmennyiség jelentősen csökkenne.

Ennek megvalósulása érdekében cégünk a zalaegerszegi lakosoknak komposztáló edényt biztosít. A megjelenésében is esztétikus műanyag edényzet komolyabb műszaki és anyagi ráfordítás nélkül biztosítja tulajdonosai számára a szerves konyhai és kerti hulladékok szakszerű megsemmisítését, és újrahasznosítását. A komposztáló edényben többek között elhelyezhető: zöldség, gyümölcshulladék, tojáshéj, kávé, tea zacc, virágok, virágföld, hamu, fű, gyom, falevél, és fűrészpor. A lakosság a kész komposztot saját kertjeiben újra felhasználhatja, talajjavító anyagként.

A nyílt téri komposztáló mű lehetőséget nyújt a keletkező biohulladék szakszerű kezelésére. A beérkezett biológiailag lebomló hulladékból egyéb szerves anyagok hozzákeverése után, majd megfelelő levegőztetéssel kiváló minőségű komposztot készítünk.